Опубликовано

Висота кігтеточки – вибираємо правильно

Ми вже обговорювали, що тип кігтеточки, що підходить для вашого домашнього улюбленця, потрібно вибирати, виходячи з його переваг по горизонтальному або вертикальному дрань обстановки – меблів, килимів або стін. Для вертикально розташованих пристроїв (стовпів та плоских настінних) не менш важлива їх висота.

Загальні критерії вибору

Статистично мінімальна висота має відповідати:

  • для кошенят – 30…40 см;
  • для дорослих тварин багатьох порід – 50…80 см;
  • для мейн-кунів – 1м.

Ці розміри вірні, якщо кіт вважає за краще пазуріти дряпку стоячи на задніх лапках. Однак деякі вважають за краще робити манікюр з великим комфортом, сидячи на пухнастій попі або навіть лежачи – тоді висота кігтеточки може бути нижчою. А якщо ж котику подобається підбиратися по стовпу – має бути трохи вищим і/або закінчуватися лежанкою.

Індивідуальний підбір кігтеточки

Перший спосіб: заміряйте свого кота. Всі знають, що кіт – рідина і може займати різний об’єм, площу, витягуватися на ліжку таким чином, що повністю перекриває господареві доступ до спального місця. Тому розмір визначають так: поставте кота на задні лапи і трохи витягніть вперед та вгору передні. Кігтеточка повинна бути не нижче за отриманий габарит.

Другий спосіб: оцініть стан меблів та шпалер. Якщо ваш вихованець вже приступив до реконструкції приміщення, висоту ганчірки легко визначити емпірично. Зверніть увагу на фото: поряд з улюбленим диваном кота стоїть не надто потрібна кігтеточка. Це тому, що вона явно нижча, ніж потрібно.

Вибирайте правильно! Якщо вирішите купити кігтеточку в нашому магазині «Мурррка» – звертайтеся: допоможемо підібрати оптимальну модель та розповімо, як краще долучити подряпин до цивілізованого кігтеточення.